Home
Up

 

 

Terug thuis.

Onze atleten zijn terug thuis. Moe gestreden maar heel tevreden. Heel wat supporters stonden hen op te wachten met spandoeken, bloemen en toeters. Erna volgde nog een kleine receptie om de spelen nog wat toe te lichten en nog wat fotos te bekijken. De bowlers waren ook blij met hun prestatie want ze hadden alles gegeven.

                                                        

Bij de thuiskomst van onze Mispo deelnemers waren ze nogal verrast want enkel mensen handen de ervoor gezorgd dat de woningen mooi versiert werden zodat de ganse buurt kon meeleven met hun succes. bedankt aan de werkers die dit realiseerden want het was een hele klus.
                                                    

Nog wat beelden van hun verblijf te Athene.

 

Laatste Speeldag

Zondag was het de laatste speeldag voor onze atleten. Ze moesten nog kampen met de voltallige ploeg. Een medaille zat er spijtig genoeg niet meer in, de concurrentie was te sterk.
Al bij al mag men van een geslaagde deelname spreken en hebben de atleten hun uiterste best gedaan. De resultaten zijn er ook gekomen dank zij de uitstekende coaching en de goede begeleiding van onze sporters. Een maal goud, tweemaal zilver, eenmaal brons,en nog een 4°,5° en 6° plaats is een schitterend resultaat. Gelukwensen aan het ganse team.
Inpakken nu , moe en tevreden terug naar huis waar hun supporters, fans en familieleden hen ongeduldig staan op te wachten. Even nagenieten, uitrusten en dan opnieuw aan de slag want het volgend bowlingseizoen staat in september al terug op de agenda.

Rustdag.

Vandaag 2 juli een deugddoende rustdag. Goed ook want morgen rest nog een Teamwedstrijd per land. De bowlers moeten goed fris aan de start komen want er kan nog een medaille verdiend worden.

Vandaag stond in het regionaal nieuws van "Het Nieuwsblad" een artikel over de goede resultaten van de ploeg in Athene. Jammer dat de journalist niet weet waarover hij praat want hij verward bowling met bowls een soort petanquespel met kaasbolvormige bollen.
Hieronder dan nog wat fotos vanuit Athene.

 

 

Individuele wedstrijd.

Gisteren 30/6 werd dan verder individueel gespeeld. Het begon met Jan en Carla. Volgens de blog was het in de zaal niet alleen lawaaierig en heet maar ook de beide atleten zorgden voor nog wat warmte door de spanning er tot op het laatste in te houden (zie verslag van coach Diane op de blog). Jan won goud 8 proficiat en Carla slaagde er in om met haar laatste bal Brons binnen te halen met 1 kegel verschil.

Ondertussen kregen we vandaag te horen dat ook Nicole en Joeri aan de beurt waren. Joeri behaalde een 4° plaats en Nicole behaalde Zilver. Het team is goed op dreef en de resultaten liegen er niet om. Hopelijk scoren ze evengoed met het team en mogen we ons aan nog iets verwachten. 

 

Heren dubbel

Gisteren 29/6 waren de jongens aan het werk voor de Heren-dubbel.  In een broeierig klimaat en met veel lawaai moesten Jan en Joerie zich meten met een sterke tegenstand. Ze zetten zich in met volle overgave  en behaalden zo een 6° plaats. Goed gespeeld mannen en de competitie is nog niet gedaan.

Eerste medaille binnen !!

Na een weekje verlof is de webmaster terug . Na het vertrek hebben ze de eerste week goed doorstaan en zijn de atleten nu verhuisd naar het dorp.
Na de openingsceremonie zaterdag en weinig slaap werden de spelen op gang getrokken door de selectieproeven. Iedereen heeft de opening goed verteerd en werden de gemiddeldes gehaald.
Vandaag werden dan dubbels gespeeld. Het enige resultaat die de webmaster voorlopig  in zijn bezit heeft is dat Nicole en Carla in hun dubbelspel de zilveren medaille hebben behaald. Een dikke proficiat natuurlijk  voor de spelers en da coaches,  het is een heel goed begin. Nu de kop eraf is zal de plankenkoorts nu wel verminderd zijn en is dit nu de start van een mooie reeks. We duimen voor het team dat er nog medailles volgen. Ter herinnering: men kan onze bowlers goed volgen op hun blog: www.blog.specialolympics.be waar men een sfeerbeeld en de laatste nieuwtjes vind . Diane zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven.
 

De grote dag !!!

Zondag 18 juni is het grote moment aangebroken om afscheid te nemen van onze bowlers op hun groot avontuur naar de S.O. Wereldspelen in Athene.Een enthousiaste Belgische ploeg staat klaar om onze keuren te verdedigen in de verschillende disciplines. we wensen hen heel veel succes toe en hopen op schitterende resultaten.
Men kan de evolutie volgen op www.athens2011.org  en op www.specialolympics.org . Er is een blog op: www.blog.specialolympics.be

Iedereen goed op tijd aangekomen op de luchthaven (uitgenomen de SOvlag van de samenkomstplaats), goed uitgedost in de piekfijne trainings vormde zich vanzelf snel een grote groep sporters van de verschillende disciplines. Een groep enthousiaste atleten en een ietwat meer bezorgde ouders en familie maar in de goede handen van Marie-Josée en Diane zullen ze zich wel amuseen en zich inspannen. Nog wat werk met het labellen en tekenen van de bagage, hier en daar nog wat honger gestild en dan maar in de rij voor het inchecken. De belgische kleuren zullen er goed verdedigd worden.

Zo zag de vertrekdag eruit.

                                                               

 

We proberen ook op deze website te volgen indien we iets vernemen. De spelen vangen aan op 26/6 en duren tot 3/7.

 

Oefenstage op 27/11/2010.

Op zaterdag 27/11 hebben de geselecteerden voor de wereldspelen een kleine oefenstage gehouden in bowling "Het Ven3 te Herentals onder leiding van Head coach Marie-José en coach Diane Lemmens samen met Nicole en carla en Jan en Joerie. Samen met de ouders en verantwoordelijken van de spelers  werden nog enkele punten doorgenomen i.v.m. de spelen, de reis, het verblijf enz..

Hieronder de ploeg die België gaat vertegenwoordigen in Athene.

Jan, Head Coach Marie-José, Nicole, Coach Diane, Carla, Joeri

 

 

Deelnemers aan de SO World Games op stage.

Van maandag 8/11 tot woensdag 10 november trokken alle deelnemers aan de wereldspelen naar de stagedagen in het sportcentrum Sporta te Tongerlo. Voor onze deelnemers van Bowling kwamen de 4 kandidaten samen onder leiding van hoofdcoach Marie-Josée Van den Eynde en coach Diana Lemmens. De ploeg is iets gewijzigd daar Hans heysse vervangen werd door Jan Corneille (Vennebowlers). het wordt dus een totale kempische ploeg.
De praktische trainingen gingen door in bowling Heracles te Westerlo. Het samenspelen in ploeg, kennismaking met elkaar en atleten van andere disciplines zullen zorgen voor een goede teamgeest. Buiten de eigenlijke trainingen werd tijd besteed aan het nemen van pasfotos, passen van kledij maakte deel uit van een goede start.
Om de sfeer erin te houden werd s'avonds voor een gezamelijke ontspanning gezorgd door een quizavond  te organiseren.
Na de leerrijke en aangename stage keerden de atleten moe maar tevreden terug naar huis.
Voor de bowlers zijn nog de volgende stagedagen voorzien in Bowling Het Ven te Herentals:

Za. 27 november 2010 van 10:00 tot 12:00 u.
Za  29 januari       2011 van    9:30 tot 12:00 u.
za  26 maart         2011 van    9:30 tot  12:00 u.


 

 

Special Olympics World Games  Athene 2011.

Voor de volgende SOWG 2011 van 25/6-4/7/2011 werden de kandidaturen ingezameld. Voor Mispo meldden zich 4 kandidaten: Ilse Meganck, Carla Rogghe, Luc Diels en Joerie Van Herck. Daar er voor gans België maar 4 bowlers mogen deelnemen werd er op 10 september een selectiedag georganiseerd te Leopoldsburg. Mispo kreeg finaal 2 van de 4 plaatsen toegewezen. Carla en Joerie zullen samen met Nicole Lemmens (Vennebowlers) en Hans Heysse (Skala Aalst) onder leiding van coach Josée Van den Eynde de belgische kleuren verdedigen.

Er staan nog een tweetal stages op het programma en een deelname aan de belgische Special Olympics.

We wensen onze deelnemers een goede voorbereiding en veel succes in Athene.

We blijven jullie verder op de hoogte te houden.

 

 

Sfeerbeelden vanuit Shangai.

Nog enkele sfeerbeelden van Ilse haar verblijf en prestatie op de wereldspelen in Shangai.En dat ze buiten de bowlingbal nog goed met stokjes overweg kan is ook te zien. Dubbelklik op de fotos om ze groter te zien

13/10/07

Vandaag verwachten we Ilse en Théo terug vanuit Shangai na haar puike prestatie op de wereldspelen v.d. Special Olympics. Een verwelkomingscomitee zorgde voor de gepaste versiering. De beschrijving ervan zou te lang duren, daarom hieronder enkele foto's van de zeer geslaagde welkom.


9/10/07

BRONS voor Ilse

Vandaag werd de finale enkel gespeeld. Ilse behaalde in haar reeks een schitterende 3° plaats, brons dus, met een totaal van 305 kegels (119/88/98) na de Australische Susan Philips (376) en de Amerikaanse Jody Sheriff (365).

Een dikke proficiat voor de prestatie van Ilse

7/10/07

Gisteren werden 2 finales gespeeld:

Dames Dubbel: Ilse en Mieke Strubbe behaalden een gedeelde 4° plaats (samen met Taiwan) met 586 kegels.

Finale landenteams (met Mieke Strubbe, Edwin Kramer en Jan Corneillie) : een zesde plaats met 1186 kegels

4/10/07

Vandaag heeft Ilse haar eerste wedstrijden gespeeld. In groep F19 van de voorronde  heeft ze vandaag 98 / 121 / 77 kegels gegooid.
In haar groep stond ze met 296 kegels voor op Bertoncicni uit Venezuela ( 234) ,Welsby uit Canada (188) en De Leon uit Guatemala (185).
Na dit resultaat moet Ilse de finale spelen in groep FD07 met 6 evenwaardige tegenstandsters.

Het dubbel dames zal Ilse spelen met Mieke Strubbe die in de voorronde 258 kegels gooide.
 

3/10/2007

Ondertussen weten we dat Ilse en Théo in China goed zijn aangekomen. Het reisverslag is te vinden op: .www.sowereldspelen2007.be/nl/

Morgen 4 october start Ilse met haar eerste wedstrijden

Het rechtstreeks volgen van de wedstrijden en uitslagen op:www.2007specialolympics.com onder Sports&Competition--> Scoreboard

 

Op 3 October starten in Shangai de Special Olympics World Games met deelnemers van over de ganse wereld.

Mispo is er fier op dat een van haar leden nl: Ilse Meganck geselecteerd werd om er deel te nemen in de categorie Bowling. We wensen Ilse heel veel succes op de spelen en wensen haar een goed verblijf en goede resultaten.

Het verloop van de spelen is te volgen op de website: www.2007specialolympics.com

 

 

Lasted update:31/12/2017                                         

                                                                                                 Voor vragen of opmerkingen over deze website e-mail naar: webmaster@mispo.be